Dehidratált, szomjas bőr

blog_pic4

Bőrünk a legelső védelmi vonalunk, amely megvéd a kórokozóktól, valamint az olyan környezeti ártalmaktól, mint például a napsugárzás, az UV, a szél.

Ezért elsődleges feladatunk, hogy bármilyen is bőrtípusunk, azt kötelességünk külsőleg is és belsőleg is folyamatosan hidratálni.

A tévhittel ellentétben ez alól nem kivétel még az olajos, szeborreás, pattanásos bőr sem!

Hisz minél szárazabb és dehidratáltabb a bőr, annál sérülékenyebbé, annál irritálhatóbbá válik.

Tudtad, hogy a zsíros bőr is lehet vízhiányos?

Bizony így van, hisz a dehidratáltság nem egyenlő a szárazsággal!

Tudtad, hogy az egészséges bőr víztartalma 10-20% között van?

Mindezt különböző vízmegkötő anyagok, mint pld.: zsírsavak, faggyú, keratin és az izzadságból származó anyagok segítenek megtartani.

Ha ez az érték 10% alá csökken, szárazzá, érzékennyé, védtelenné válik a bár.

A száraz és a dehidratált bőr érzete jellemzően azonos, a kiváltó okaik mégis különböznek. A bőr kimerült. fakó, érzékeny, feszülő és hámlik.

Miközben a száraz bőr mindig száraznak érződik, a vízhiányos bőrnél a száraz érzés átmenetileg és helyenként jelentkezik évszaktól, környezettől, étrendtől függően. Gyakori az eltömődés és a pattanások képződése, míg a dehidratált bőrre az idő előtti öregedés jellemző.

A száraz bőrt célszerű zsíros hidratálókkal, tiszta, hidegen sajtolt növényi olajokkal ápolni, míg a vízhiányos bőr inkább könnyebb, vízmegkötő hidratálókat igényel.

És mi a helyzet nyáron, a nagy melegben?

Aki a meleg időjárásra való tekintettel elhagyja az arckrémek használatát, az nagyon rosszul cselekszik!

Nyáron ugyanis a napsugárzás, légkondicionáló berendezések, a medencék klóros vize rettenetesen kiszárítja a bőrt, valamint az UV sugarak miután áthatoltak a bőr felső rétegén, a szubkután, azaz a legalsó rétegig, hatással vannak DNS-ünkre is, továbbá veszélyeztetik bőrünk rugalmas rostjait. Ennek a következménye a megereszkedett, száraz bőr, a ráncok, a pigmentfoltok és az egyenetlen bőrfelszín.

Tehát, a bőrnek egész évben szüksége van a hidratálásra!

Ami nem mindegy, hogy milyen krémet is használjunk.

Vannak olyan kozmetikai összetevők, melyek kimagaslóan nagy hatékonysággal képesek visszaállítani a bőr optimális hidratáltságát. Azonban még mielőtt bármely kozmetikum mellett döntünk, kérjük ki szakember tanácsát, aki komplexebb módon vizsgálja meg bőröd állagát, és személyre ( életkor, bőrtípus, stb… ) szabott javaslatot tesz a legoptimálisabb termék/termékek használatára.

Általánosságban elmondható, hogy a nyári időszakban mindenképp lazább, kevésbé olajos kozmetikumokat részesítsük előnyben, bármely bőrtípusról is legyen szó. Gyorsan, mélyen felszívódó hidratáló gélek, gélkrémet, fluidok.

Online időpont foglalás

Online bejelentkezéshez kattints a gombra

Időpontot foglalok

Amennyiben nem találsz a rendszerben olyan kezelést, melyet szeretnél igénybe venni, avagy kérdéseid lennének, úgy kérlek keress minket üzenetben vagy telefonon a 06 30 190 4141 telefonszámon.

Az igazi szépség forrása.
Ismerd meg a Szépségszalonunk kényeztető világát!

A Szépségszalonunk egy olyan hely, ahol a vendégeink szépségére specializálódunk. Szolgáltatásainkkal azon dolgozunk, hogy mindenki ragyogó és magabiztos legyen.

Időpontot foglalok