Szőrtelenítésről bővebben

blog_pic6

Azok a fránya szőrszálak… ugye néha már az apró pihe is zavaró, nem beszélve az erősebb szálakról. Folyamatos küzdelem az életünk – még ha rutinszerűvé is vált a szőrtelenítés – hogy bőrünk simának és selymesnek tűnjön.
Ezen bejegyzésünkben a szőrtelenítési lehetőségekről, azok előnyeiről – hátrányairól, múltjáról – jövőjéről ejtünk néhány gondolatot.
Nos akkor melyek is a szőrtelenítési, ill. szőr eltűntetési lehetőségek, melyeken már biztos hogy rajtam kívül mások is átestek, kipróbáltak.

Az első szerintem a szőkítés. Miért is? Talán azért, mert hogy kamasz korunk első siralmait követően Édesanyánk még óva intett a gyantázástól, a borotvát kimondottan tiltotta , viszont a hosszadalmas könnyáztatta napok után elvitt az első kozmetikai beavatkozásra, mely számára a lehető legmegnyugtatóbb volt. Ez volt a szőrszálak láthatatlanná varázslása, a szőkítés. Mi ( húúú de nagyon régen is volt ) előszőr örömmel, sőt ha lehetett volna diadal kiáltással fogadtuk a látványt. Vééégre nem látszik annyira… Aztán jött a következő lépés, ahogy az „annyira” kifejezés napról napra magasabb szintre lépett, a szó tartalmi jelentése átjárta lelkünket, és azt vettük észre, hogy ott van az a fránya szőr, lehet hogy világos, de látszik, látja mindenki…!!! blush

És átléptünk a következő szintre: gyantázás.

Izgalommal feküdtünk fel a gyantázó asztalra, és vártuk a beavatkozást, mely felért egy középkori kínzással. DE kibírtuk, és megérte! Eltűnt és sima, selymes a bőr. Micsoda öröm, végre szépnek érezhettük magunkat. Kb. 2 hétig…, majd újból kezdődött elölről minden. Izzadt tenyér, csutakos kezelőágy, kínzás, és selymes, szőrmentes bőrfelszín.

Mivel a gyantázás – még ha több napos selymességet is adott – fájdalommal jár, ezért jó néhányan ráálltak a borotvára.
Végre nem fáj, otthon magunknak csináljuk, így mennyivel olcsóbb, arról nem is beszélve, hogy hipp-hopp meg is vagyunk vele… no de miért nő vissza ilyen gyorsan? …. indecision

Tehát még ez sem az igazi, habár a rutinosabbja sec-perc alatt, zuhany közben végig borotválja magát. De azt minimum minden 2. nap, ha folyamatos selymességet szeretnénk elérni.

Természetesen a szőkítés, gyantázás és borotválás mellett számos innovatív otthoni szőrtelenítési eljárás is létezik, melyek között van jobb-, van rosszabb –  hogy melyikkel küzdesz a szőrszálak ellen, csak rajtad áll.

Azonban bármelyik mellett is döntünk, fontos hogy körültekintően figyelj a „kivitelezésre”, mert bizony néha nagyobb kárt teszünk, mint amit az eredménnyel elérünk.
… tusfürdővel borított felszínt borotváljuk ( ismerős? )-, nem fertőtlenítjük le a bőrt szőrtelenítést megelőzően, – nem ápoljuk megfelelően szőrtelenítést követően, – leforrázzuk magunkat a túlhevített gyantával… és még sorolhatnám. Sőt, ha Benneteket kérnélek meg, hogy meséljétek el a negatív élményeteket otthoni szőrtelenítéssel kapcsolatban, biztos vagyok benne, hogy bőséges levél áradat jelenne meg postafiókunkban. ( a gondolat nem is rossz, lehet meglépjük ezt a játékot… smiley )

És akkor itt van az SHR, melyet csak úgy hirdetnek, hogy „végleges” szőrtelenítés. Ami tudjuk, hogy nem igaz, hisz a génjeinknek – sejtjeink működésének köszönhetően előbb- vagy utóbb újra megjelenhet egy – egy pihe.
Jelen pillanatban azonban mégis ez az egyik olyan szőrtelenítés módszer, ami mellőzi a fent felsorolt valamennyi negatívumot, és rengeteg előnnyel jár. ( FIGYELEM! nem keverendő össze más villanófényes szőrtelenítése eljárással, pld.: IPL-el! )
Azt tudjátok, hogy teljesen fájdalom mentes ( pipa ), hogy már nap-, vagy szolárium barnított bőrön is lehet használni ( pipa ), hogy már szőke szőrszálakra is hatásos ( pipa ), hogy valóban selymes és puha lesz a bőrfelszín ( pipa )  és hogy nagyon- de tényleg nagyon hosszú ideig szőrmentes a felület.
Amit be kell vállalni: az első két-három kezelést javasolt havi szinten egy alkalommal megcsináltatni, mert hogy csak aktív szőrszálakat lehet „írtani”.
Tehát havi 1 alkalom x 3 hónap, majd a kezelések közti időtartam fokozatosan ( és nem heti szintre mérve ! ) növekszik. Először 3 hónap, majd már 6 hónap –  12 hónap – 2-3 év!  És a köztes időben is puha, selymes marad a bőröd, a megjelenő pihék valóban csak pihék, melyek nem szúrnak, nem látványosak. Arról nem beszélve, hogy a szőrszálak eltüntetése nem igényel napi – heti – havi felügyeletet!

Akkor összegezzünk egy kicsit:
Időtartam:  gyanta, epilátor esetén cca 2 hét, borotva 2 nap, SHR első három hónap 4 hét, majd 3 hónap – 6  hónap – 12 hónap – 2-3 év!!!
Fájdalom:  gyanta, epilátor – személy fájdalomtűrő képességétől függően hol jobban-, hol kevésbé – DE fájdalommal jár. Borotva – nem fáj ( hacsak el nem vágod magad ). SHR teljesen fájdalom mentes.

Az SHR szőrtelenítési eljárást mindazoknak találták ki, akik többre vágynak mint pár napos / hetes szőrmentes felszín, akik az egyéb eljárásokra fordított időt más hasznosabb dologra, tevékenységre szeretnék fordítani, akik az egységre jutó költséget a szolgáltatás által biztosított előnyökkel együtt számolják.

Tehát, van még kérdés? Számomra nincs, egyértelmű, hogy részemre az SHR eljárás a legszimpatikusabb.

És számodra?

Gondold át Te is, és ha az SHR mellett döntesz, várunk szalonunkban a piacon megtalálható egyik legbiztonságosabb berendezéssel, és szakmailag magas rutinnal és tapasztalattal rendelkező kolléganővel.

ui.:  borotválni nem fogunk, de gyantázást – szakszerűen, minőségi alapanyaggal – igényelhetsz Tőlünk.

Online időpont foglalás

Online bejelentkezéshez kattints a gombra

Időpontot foglalok

Amennyiben nem találsz a rendszerben olyan kezelést, melyet szeretnél igénybe venni, avagy kérdéseid lennének, úgy kérlek keress minket üzenetben vagy telefonon a 06 30 190 4141 telefonszámon.

Az igazi szépség forrása.
Ismerd meg a Szépségszalonunk kényeztető világát!

A Szépségszalonunk egy olyan hely, ahol a vendégeink szépségére specializálódunk. Szolgáltatásainkkal azon dolgozunk, hogy mindenki ragyogó és magabiztos legyen.

Időpontot foglalok