Masszázs

Masszázs szolgáltatásainkat okleveles gyógymasszőrünk Palóczi Zsuzsanna végzi.
Zsuzsa több éves szakmai gyakorlattal a háta mögött, valamint a folyamatos képzéseknek köszönhetően a térség egyik legprofibb gyógymasszőre.

Bátran bejelentkezhetsz hozzá akár fájdalmaid, akár problémáid vannak, de segítséged ad akkor is, ha csak relaxálni, lazítani, feltöltődni szeretnél.

Időpontot közvetlenül Vele tudsz egyeztetni a +36 30 562 6880 telefonszámon.

A masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás. A masszázs hatásai részben közvetve, részben közvetlenül hatnak jótékonyan az emberi szervezetre például az izomtónusra és az idegrendszerre. A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami nyugodt, tehermentes éjszakát biztosít. A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Valamint több kutatás eredménye szerint erősödik a szervezet ellenálló képessége.

A masszázs hatása függ a masszázs formájától, az alkalmazott fogásoktól és a masszázs intenzitásától. Az inger erősségét a diagnózis és a beteg állapota határozza meg, a masszázs ideje teljes masszázs esetén 35-40 percet vesz igénybe, több testrész esetén fél órát, míg a részmasszázsok ideje mindössze 10 perc átlagosan.

A fizioterápia szerves részét képező gyógymasszázs rendszertanilag a természeti gyógymódok csoportjába tartozik. A terápiás céllal alkalmazott kezelési eljárások közé tartozik a klasszikus svéd masszázs, illetve a reflexzóna masszázs, ami szegment, kötőszöveti és csonthártya masszázst takar.

A masszázs típusai

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi, leginkább kiegészítő kezelésnek rendeli el az orvos alapos kivizsgálás után, mindazonáltal a kezelés megkezdése előtt maga a gyógytornász is tájékozódik a beteg állapotáról a látható és tapintható tüneteken felül az orvosi vizsgálatok leletei alapján és ennek megfelelően végzi a kezelést.

A gyógymasszázs fajtái között több típust különböztetünk meg, a mozgásszervi panaszok esetében többnyire svéd masszázst jelent, míg a reflexzóna-masszázsok célja bizonyos szervek, szervrendszerek működésére reflexes úton hatni. Ide tartozik a szegment masszázs, a kötőszöveti masszázs, és a csonthártyamasszázs, valamint a lymphoedemás panaszokra alkalmazott speciális kézi nyirokmasszázs is.

MIKOR ÉRDEMES GYÓGYMASSZÁZST KÉRNI?

 • Komoly mozgásszervi probléma esetén, gerincfájdalmak, gerincferdülés, gerincsérv miatt
 • Ízületi betegségek esetén: váll-, könyök-, csukló-, csípő- és térdfájdalmak, továbbá a bokaízület fájdalmai miatt    
 • Különböző balesetek, műtétek utáni rehabilitáció céljából
 • Autoimmun betegek esetében, mint amilyen például a Sclerosis Multiplex – Agyvérzés (stroke) esetében, ahol jótékony lehet a visszamaradt bénulás  kezelésében

GYÓGYMASSZÁZS kezelés ára  teljes test területére    60′    

Lehetséges test egy részének masszázsa, mely a következő területekre bontható szét:
A.) felső kar, nyak, tarkó, vállöv, tenyér
B-) lapocka, hát, derék, csípő
C.) derék, csípő combok, vádli, talp

SPORT masszázs

A sportmasszázs a masszázs egy olyan fajtája, mely egyre népszerűbb. Számos előnye miatt nem csak a hivatalos és amatőr sportolók használják, hanem sokan azok közül is, akik egyáltalán nem sportolnak. A rendszeres sportmasszázs segít megelőzni a sérüléseket azáltal, hogy javítja az izmok kondícióját. Egy jó masszőr felismeri a merev izmokat és hegszövetet, mely ha kezeletlenül marad, sérülésekhez vezethet. A terapeautáknak a hatékony kezelés érdekében érteniük kell az emberi anatómiához és élettanhoz is.

Sportmasszázs jól használható bizonyos sérülések, valamint izomegyenlőtlenségek, testtartási problémák kezelésére. Mindemellett segít megelőzni a sportsérüléseket, fokozza az izmok állapotát és a teljesítményt.

SPORTMASSZÁZS kezelés ára 60 perc esetén

Lehetséges test egy részének masszázsa, mely a következő területekre bontható szét:
A.) felső kar, nyak, tarkó, vállöv, tenyér
B-) lapocka, hát, derék, csípő
C.) derék, csípő combok, vádli, talp

A sportmasszázs előnyei:
A sportmasszázs fontos szerepet játszik minden sportoló életében, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem.  Elengedhetetlen bizonyos sérülések kezelésében, illetve a jövőbeni sérülések elkerülésében.

 • nyugtató hatású              
 •  csökkenti az izomgörcsöket,
 •  merev izmok okozta fájdalmakat lazítja a merev, letapadt izmokat, így azok terhelhetőbbé és kevésbé sérülékennyé válnak
 • kiüríti a feszes izmokból az ott felhalmozódó méreganyagokat (pl. tejsav)
 • sérülés esetén gyorsítja a gyógyulást
 • mozgásszegény életmódot folytatóknál fellazítja a letapadt izmokat

Talpmasszázs az egészségéért

A talpmasszázs növeli szervezete ellenálló képességét. Csökkenti a stresszt és beindítja a méregtelenítést. Általános frissítő, feszültségoldó hatású, segíti testi, lelki egészségének megőrzését és visszaszerzését, öngyógyító erőit aktivizálva.

A talpán lévő zónák masszírozásával reflexhatást válthatunk ki (Innen ered a reflexzóna masszázs elnevezés, amely egy gyűjtő fogalom.) a szervekben, így serkentve az öngyógyító mechanizmusokat.

Hogyan gyógyít a talpmasszázs?

Ha egy testrész vagy szerv beteg, keringése rossz, a megfelelő pont a talpon különösen nyomás vagy fájdalomérzékennyé válik. Ha ezt a pontot masszírozzuk, a hozzá tartozó testrégió keringése javul.

 • A talpmasszázs során a reflexológus a reflexpontokon (talpmasszázs pontokon, zónákon) a szerveknek, testrészeknek megfelelő területeken dolgozva fejt ki gyógyító, regeneráló hatást.
 • reflexpontok masszírozásával noveli az adott ponthoz tartozó szerv vérbőségét, javítja az anyagcseréjét. Ezzel mozgósítja szervezete öngyógyító erőit.
 • Valójában egyfajta oda-visszahatás (idegen szóval feedback) történik: Ha valamelyik szervén, testrészén valamilyen elváltozás alakul ki, vagy betegség keletkezik, akkor ez a talpon lévő zónában is megjelenik. Ugyanígy a masszázs révén a szervben, testrészben is megoldódik a probléma, amikor a zónából sikerül kimasszírozni.
 • A talpmasszázs öngyógyító, regeneráló hatását az idegrendszer, a keringés, az ember biokémiai, bioenergetikai rendszereinek a segítségével éri el. Ezek szervezetünk teljesen természetes részei. Külső anyagot nem juttat a szervezetbe a természetgyógyász. A talpmasszázzsal eléri, hogy az emberi test az öngyógyító képességeit hadrendbe állítva, helyreállítsa az EGÉSZséget. Ezért kijelenthetjük, hogy a talpreflexológia egy természetes, szelíd, úgynevezett alternatív gyógymód. Emellett rendkívül kellemes és személyre szabott mind a kifejtett erő, mind a masszázstechnika tekintetében.

SVÉD masszázs

A svéd masszázs kezelés következtében a szövetekben fokozódik a nyirok- és vénás visszaáramlás, a salakanyagok szervezetből való kiürülése felgyorsul. A masszázs az egész szervezetre hat, csökkenti a vérnyomást, fokozza a kiválasztást, áthangolja az akaratunktól független, vegetatív idegrendszer
m űködését. Különböző jellegű svéd masszázskezelések által a szervezet aktivizálható, felfrissíthető, vagy ellenkezőleg, teljesen ellazítható, relaxálható; gondolataink, lelkünk pedig kellemesen áthangolható.

A masszázs során kizárólag természetes alapanyagokból készített masszázsolajokat használunk.

GYÓGY – SPORT – TALP – SVÉD – WELLNESS – RELAXÁLÓ – SPA – CELLULIT ÉS SZÁMOS MÁS MASSZÁZSTECHNIKA IGÉNYNEK, PROBLÉMÁNAK MEGFELELŐEN VENDÉGRE IGAZÍTVA.

Az igazi szépség forrása.
Ismerd meg a Szépségszalonunk kényeztető világát!

A Szépségszalonunk egy olyan hely, ahol a vendégeink szépségére specializálódunk. Szolgáltatásainkkal azon dolgozunk, hogy mindenki ragyogó és magabiztos legyen.

Időpontot foglalok